×

Retrotäytekakku

HERKKUHÄLYTYS!

Reseptiperjantai muuttuu tällä viikolla Retroperjantaiksi! Sukelletaan suoraan karmivalle 80-luvulle, jonka ainoa kehumisen arvoinen asia oli kahvipöydässä komeillut kermakakku. Eikä tietenkään mikä tahansa kermakupoli, vaan mielettömän mehevä, säilykehedelmien säväyttämä, hervottoman herkullinen hedelmäkakku! Papiljotit päähän ja olkatoppaukset ojennukseen, nimittäin nyt mennään!

Mikäli mielit lyödä äitiä ällikällä tai muistaa supermummoa sunnuntaina, on tässä resepti siihen! Täydellinen täytekakku vaatii valmistuakseen kolme päivää. Ensimmäisenä leivotaan pohja, toisena täytetään ja kolmantena koristellaan ja nautitaan mehevästä kakusta!

Pohja

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi (n. nelisen minuuttia).
  2. Lisää mukaan kylmä vesi sekoittaen.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele varoen taikinan sekaan.
  4. Vältä turhia vatkailuja, ettei ilmavuus haihdu taivaan tuuliin!
  5. Kaada taikina voideltuun ja vehnäjauhoitettuun vuokaan (halk. 25 ja korkeus vähint. 7cm).
  6. Paista 150 asteisessa uunissa reilu tunti (tarkista tikulla kypsyys)

Varoitus: kakusta tulee ISO.

Täyte

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokerit.
  2. Valuta säilykehedelmät, aja sauvasekoittimella persikat ja päärynät soseiksi.
  3. Leikkaa kakkupohja neljään osaan, näin jokaiseen väliin tulee kerman kera eri täytettä.

Kuorrutus

Vinkkilöitä!

Mikäli kakku pitää saada kiireesti pöytään, eikä mehevöitymiseen jää aikaa, käytä kostutukseen säilykehedelmien lientä. Kakun väliin käy muutkin mieluisat säilykehedelmät.