×

Porkkanakakku ja -pikkuleivät

Näille kakkukekkereille kelpaa keliaakikonkin kirmata! 🥕

”Hullultahan tuo kuulostaa, mut saatha sie kokkeilla.. ”

Siinä sanat, jotka kuulin, kun innoissani esittelin idean gluteenittomasta porkkanakakusta ilman voita tai muita maitotuotteita. Epäilystentäyteisen ilmanalan pystyi aistimaan, etenkin kun ilmoitin, etten tällä kertaa tartu edes öljypulloon.

”Voiton porkkanakakku” se on siinäkin mielessä, että olihan se aikamoinen työvoitto saada ohje toimimaan. Sitkeys palkittiin, parin päivän jälkeen pöydässä komeili kakku, joka läpäisi vaatimukseni. Niin ja hiljensi ennakkoluuloiset koemaistajat. Meinaan mehevämpää porkkanakakkua saa etsiä kissojen ja kanojen kanssa.

Mikäli et omista keliaakikkokaveria ja keittiössäsi gluteenittomat jauhot loistavat poissaolollaan, pyöräytä porkkanapikkuleivät. Voi porkkanat! Paremmaksi on paha pistää! 🥕

Voiton porkkanakakku

  1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita porkkanaraaste ja sitruunan kuoriraaste mukaan.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  5. Voitele reunat margariinilla ja kaada taikina vuokaan.
  6. Paista 175 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia.
  7. Halutessasi valmista kuorrute jäähtyneelle kakulle: 200 g tuorejuustoa, vajaa 1 dl tomusokeria ja 1 tl vaniliinisokeria.

Porkkanapikkuleivät

  1. Pilko ja keitä pieneksi pilkotut porkkanat vedessä kattilassa kypsiksi.
  2. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.
  3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
  4. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  5. Lisää sitruunan kuoriraaste ja jäähtynyt porkkanasose joukkoon.
  6. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  7. Siirrä toviksi jääkaappiin tekeytymään.
  8. Pursota pyöreiksi pikkuleiviksi leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa noin kymmenisen minuuttia.