Munajuusto maistuu sellaisenaan herkullisena lisänä ruokapöydässä ja toimii hillosilmän kanssa aterian makeana päättäjänä!
Ohje:
- 1,5 l kevytmaitoa
- 3 luomumunaa
- 1 prk kermaviiliä
- 0,5 l piimää
- suolaa
- Lämmitä maito ja munat kattilassa.
- Anna pulpahtaa ja nosta levyltä.
- Lisää piimä ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.
- Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen.
- Nosta liedeltä ja anna seoksen rauhassa jäähtyä.
- Kerää pohjalle muodostunut juustomassa avatuilla suodatinpusseilla vuorattuun siivilään reikäkauhaa apuna käyttäen ja ripottele massaan samalla hieman suolaa.
- Mikäli omistat juustomuotin, kaiva se viimeistään tässä vaiheessa esiin kaapin perukoilta.
- Nosta juustomassan päälle pieni paino ja laita jääkaappiin valumaan yön yli.
- Kumoa juusto uunivuokaan, voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa kunnes juusto on saanut kauniin värin!
Vinkki!
Erottunut neste kannattaa hyödyntää esimerkiksi sämpylätaikinaan ja leipoa täyteläisen makuisia lämpimäisiä!