×

Mukkelismakkelis

Mukkelismakkelis, kansankielellä ananaskeikaus. Retrompaa reseptiä saa kyllä etsiä. Mut ei tarvii, nimittäin tässä siulla on pomminvarma perusresepti, joka valmistuu vaikka silmät kiinni! Tää kahvipöydän kakkukaunotar on kuitenkin katsomisen – ja etenkin maistamisen arvoinen.

Harvassa on ne asiat, jotka toimivat 40 vuotta sitten ja menevät vielä tänäkin päivänä kuin kuumille kiville. Viis vuosista, keikauskakku on kestosuosikki kesät talvet! Vaikka uudet kokeilut ja kikkailut on kivoja, toisinaan on todettava, että vanhassa vara parempi. Tavallisista tykötarpeista vaatimattomasti valmistuva kakku on häkellyttävän hyvä mehevyyden multihuipentuma!

Ja kirsikkana kakun päällä, no tietysti kirsikka!

Mukkelismakkelis

Voita, puolisen desiä sokeria ja ananasrenkaita vuoan pohjalle

Taikina:

  1. Voitele halkaisijaltaan noin 22 cm vuoka.
  2. Ripottele pohjalle puolisen desiä sokeria ja asettele ananasrenkaat päälle.
  3. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa.
  4. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  5. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä ananasliemen kanssa.
  6. Levitä taikina vuokaan ananasrenkaiden päälle.
  7. Paista 150 asteisessa uunissa noin 45-50 minuuttia.
  8. Anna tuumailla tovi vuoassa ja kumoa tarjolle.
  9. Koristele vapaaseen tyyliin, mut älä unoha kirsikkaa!