×

Mokkamarengit

Vaikka elämme epävakaita ja poikkeuksellisia aikoja, on yksi asia varmaa.

Makeanhäkärä.

Tuo vallaton veijari, joka vaanii keskiviikkoiltaisin kulman takana, piipahtaa perjantaisin päiväunien paikkeilla ja saattaa sunnuntaina seurailla koko päivän. Itseasiassa se ei edes katso aikaa eikä paikkaa. Lääkkeeksi tällaisiin hätätapauksiin määrätään rapeakuorisia, sisältä sitkeitä ja mielellään mahdollisimman isoja mokkamarenkeja. Mutustellaan hyvässä seurassa, kunnes maailma on parannettu, eikä herkkuhammasta enää kolota. Mikäli marengit meinaa loppua, resepti uusitaan välittömästi.

1 pellillinen isoja mokkamarenkeja

  1. Sulata suklaa, sekoita joukkoon pikakahvijauhe ja jätä jäähtymään.
  2. Vatkaa valkuaisia kulhossa hiljalleen sokeria samalla lisäillen.
  3. Sekoita sitruunamehu ja vaniliinisokeri mukaan ja vatkaa, kunnes marenki on napakkaa ja paksua.
  4. Sekoita mukaan suklaasula nuolijalla vain pari kertaa käännellen.
  5. Näin seokseen jääpi selvät raidat, eikä koko massa värjäydy.
  6. Nostele leivinpaperin päälle uunipellille 12 isoa kekosta.
  7. Paista 120 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
  8. Anna jäähtyä ja säilytä marengit huoneenlämmössä tiiviissä purnukassa.

Vinkki!

Ylimääräisistä keltuaisista voi valmistaa vanhan ajan vaniljakastiketta, paahtovanukkaita, rikkaita ritareita, salaatinkastiketta..