×

Kuorttisen kanakakku

”100 KERTAA KIITOS!

Kaksi vuotta sitten, haparoivin untuvikon askelin, lähdin luomaan reseptejä Kuorttisen luomumunien ympärille.

Tulevaisuutta sen suuremmin suunnittelematta ajattelin, että mennään resepti kerrallaan ja katsotaan kuinka pitkälle niitä riittää. Totta puhuen tallessa on edelleen se ruttuinen ruutuvihkosta repäisty sivu, johon olin suunnitellut muutamia munakkaita, muffinssit ja viisi variaatiota näistä. Homma lepäsi sen varassa, että ”kyl mie sit jotain keksin”.

Ja miehän keksin.

Ideoita syntyi kuin sieniä sateella. Nälkä kasvoi syödessä. Välillä on vähän räpiköity, mutta kuin vaivihkaa vahvistuttu. Opittu valtavasti ja alettu uskomaan, että ne omat siivet kantaa.

Aikoinaan syttynyt palo ruuanlaittoa, leivontaa, reseptien laatimista ja koko keittiöelämää kohtaan palaa suuremmalla liekillä kuin koskaan aikaisemmin.

Tää on ollut huima matka. Kanalan kavereiden lisäksi haluan kiittää kaikkia teitä kanssaleipojia ja innokkaita reseptieni kokeilijoita. On ollut ilo seurata, miten ohjeet ovat tuoneet kotikeittiöihin onnistumisia, huumaavia tuoksuja ja ennen kaikkea mainioita makuelämyksiä.

Tänään julkaistavaa 100. reseptiä on haudottu hitaasti ja hartaasti jo reilun vuoden verran. Se on odottanut sopivaa ajankohtaa julkaistavaksi. Kuorttisen kanakakku on kiitos koko kanalan katraalle tästä mielettömästä mahdollisuudesta. Reseptin muhkean leivän sisältä löytyy hysteerisen hyvää broileritäytettä, ananasta ja tietysti munavoita. Yhtään liioittelematta, tästä ei voileipäkakku paljoa parane…

Ai että nytkö ne ideat loppu?

No päinvastoin! Ideoita on aivan valtavasti. Reseptiperjantai pitää pienen tauon tässä kohtaa. Saatte rauhassa mutustella näitä sataa reseptiä. Löytyykö sieltä muuten omaa lempparia? 😊

Palataan kotvan kuluttua taas kokkailemaan.”

Lämpimin ajatuksin
Matleena

KUORTTISEN KANAKAKKU

Suolainen kakkupohja

  1. Sekoita isossa kulhossa kuivahiiva, sokeri, suola ja valkosipulijauhe.
  2. Lisää kädenlämpöinen vesi, rikkivatkatut kananmunat ja aurinkokuivatut tomaatit sekä öljy.
  3. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja vaivaa kimmoisaksi, napakaksi taikinaksi.
  4. Öljyä korkea (halk. n. 25 cm) kakkuvuoka ja kumoa taikina vuokaan kohoamaan.
  5. Kun leipä on kohonnut kaksinkertaiseksi, nosta 175 asteiseen uuniin ja paista noin 45 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä, pistä muovipussiin jääkaappiin odottelemaan seuraavaan päivään.

Broileritäyte

  1. Ruskista broilerinsuikaleet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Lisää hienonnetut sipulit ja kuullottele.
  3. Mausta rohkeasti ja jätä jäähtymään.
  4. Lisää jäähtyneeseen seokseen persikkakuutiot ja tuorejuustot sekä persiljasilppu.

Munavoi

  1. Pieni keitetyt kananmunat, sekoita joukkoon rasva ja mausta.

Lisäksi

Kanakakun kokoaminen

  1. Jaa muhkea leipä viiteen osaan.
  2. Kostuta jokainen levy ananasmurskan mehulla.
  3. Levitä kolmeen väliin ananasmurskaa ja broileritäytettä ja yhteen väliin munavoita.
  4. Tämä on esimerkki, täytteet voi jakaa muillakin tavoin.
  5. Notkista kuorrutteen tuorejuustot sekoittamalla ja levitä lastalla kakun sivuille ja päälle.
  6. Koristele mielesi mukaan.

Huom!

Älä säikähdä, kakusta tulee valtava. Se säilyy kuitenkin jääkaapissa hyvänä useamman päivän ja maistuu raikkaan salaatin kera lounaalla, päivällisellä, välipalana ja ihan millon vaan!