Aurinko alkaa hiljalleen lämmittämään talven kangistamia koipia. On aika pudistella viimeisetkin tomut pois höyhenistä ja suunnata katseet kohti kevättä! Sen kunniaksi pöytään nostetaan sitruunan ja kookoksen makuinen kevään kakku!
Ohje
- 175 g voita
- 2 dl sokeria
- 4 luomumunaa
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 2 dl kookoshiutaleita
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniliinisokeria
- Vaahdota voi ja sokeri.
- Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan napakasti vatkaten.
- Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan.
- Voitele tasapohjainen vuoka.
- Käytä korppujauhojen sijaan kookoshiutaleita ja levitä taikina vuokaan.
- Paista vajaassa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoasta.
Halutessasi voit kuorruttaa jäähtyneen kakun maustamattoman tuorejuuston, tomusokerin, sitruunamehun ja -kuoren seoksella.