×

Clafoutis

Tehdään aikamatka 70-luvun Ranskaan. Ei hätää, se on kaukana meidän sen aikaisista iloisen kirjavista muovimukeista ja kellastuneista kukkaverhoista. Istuskellaan iltapäivää tunnelmallisessa kahvilassa. Komea nuorukainen vinguttaa vienosti viulua viereisessä kadunkulmasssa. Tarjoilija tuo eteesi tyylikkään menun, josta et ummikkona ymmärrä tietenkään tuon taivaallista. Osoitat summanmutikassa sormellasi yhtä jälkiruokaa, tietämättä mitä tuleman pitää.

Nyt kävi munkki! Tai paremminkin pannukakku! Ei aikaakaan, kun nenän edessäsi nököttää näet Clafoutis! Parasta, mitä Ranska, tuo ruokakulttuurin kehto, on keksinyt. Makea, vanukasmainen pannukakku, joka kätkee sisälleen satokauden makeimmat kirsikat. Kun pannukakku on pistelty poskeen, voidaan viipyilemättä palata suorinta tietä Suomeen. Tallustellaan torille, kirsikoita koriin ja kotikeittiöön kokkailemaan!

Siinä missä Ranskassa kyseinen herkku kyllästetään kermalla, versiossani käytän kotoisaa kermaviiliä. Ja täten ihan kylmänviilisti voidaan todeta, ettei tuotos kalpene ranskattaren rinnalla ripaustakaan!

  1. Poista kirsikoista kivet. Kaikki keinot on sallittuja. Vaihda nyt kuitenkin se valkoinen paita pois päältä, sen verran sotkuista hommaa.
  2. Jätä kirsikat oottelemaan sivuun.
  3. Sekoita kulhossa loput ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Levitä kirsikanpuolikkaat voideltuun uunivuokaan tai vaikka leivinpaperilla vuorattuun valurautapannuun.
  5. Kaada taikina kirsikoiden päälle ja paistele 175 asteisessa uunissa 30-50 minuuttia. Paistoaika riippuu vuoan koosta.
  6. Clafoutis on valmis, kun se on saanut nätisti väriä.
  7. Kokeile tarvittaessa tikulla kypsyyttä, mutta clafoutis saa jäädä kyllä meheväksi.
  8. Tarjoile sellaisenaan, tomusokeritujauksella tai vaniljajäätelön viekussa!

Vinkki!

Kokeile kirsikoiden tilalla aprikooseja, persikoita, luumuja, omenapaloja tai marjoja!