×

Tule moikkamaan meitä tilamyymäläämme, munakopille!

Munakoppi on auki 4.2.2021 niin kauan, kuin munia riittää.

Myö rajoitetaan hieman myyntimääriä, eli 3 € munia myydään kaksi kennoa, ja 10 € munia vain yksi kenno / asiakas.

Tämän jälkeen avaamme seuraavan kerran maaliskuun 4. päivä.

Nykyinen ruskea kanarotu, Nick Brown, ei sovellu kovinkaan hyvin Suomen talveen, pimeyteen ja luomuun. Se on selkeästi kehitetty virikehäkkikanaloihin. Ja se on tuottanut sekä meille, että kaikille muillekin ruskeiden kanojen pitäjille hankaluuksia.

Ensi viikolla siirrämme uudet hollantilaiset Bovans Brown -kanat munintakanalaan, ja odotukset ovat korkealla. Jospa nämä mammat antaisivat ympäri vuoden hyvin munia.

Tähän voisi lisätä jonkun lapamatovitsin ja Toivon, mutta en mie jaksa.

Myö ollaan kaikki todella pahoillamme, että meillä ei riitä munia kopille saakka. Toivottavasti myö nähdään huomenna, ja uudelleen kuukauden päästä ja siitä eteenpäin normaalisti.

Kiitos!

Toivottaa Juha, Satu-Anne, Kaisa, Aksu, Late, Paula ja Janne. Ja Saaga, kissat ja kanat.

Muistattehan korona-aikana pitää sekä maskia että turvavälit muihin ihmisiin.

Me myymme munakopilla luomukananmunia suoraan täältä meidän tilalta. Munakoppi on avoinna joka torstai kello 13.00 – 18.00. Jos torstai on pyhäpäivä, munakoppi on avoinna edellisenä keskiviikkona.

Meillä on munakopilla aina myyjä, ja maksuvälineenä toimii vain käteinen. Munakoppi on paikka, jossa kannattaa kysyä kanoista ja munista hampaankoloon jääneitä tiedonjyviä. Jos me emme tiedä sitä, otamme siitä selvää.

Kananmunat myydään vain kennoissa, joissa on 30 kananmunaa. Sekundamunia ei voi varata etukäteen, eikä niitä myydä minään muuna aikana, kuin munakopin aukioloaikana.

Osoite on Soskuantie 91, 53400 Lappeenranta. 6-tieltä Konnunsuon suuntaan, mutta elä käänny Konnunsuolle, vaan jatka matkaa kunnes tulee 50 km/h nopeusrajoitus. Kohta tulee Kuorttisen luomukanala -kyltti oikealle alasviettävälle hiekkatielle. Jatka hiekkatietä kilometrin verran ja tien vasemmalla puolella on meidän munanmyynti. Sitä ennen on kuivurin sienällä iso kaura-aiheinen taideteos.

Paljonko munat maksavat munakopilla?

  • 10 € – kaupassa myytävät tasalaatuiset isot munat.
  • 7 € – epäkurantit, mutta vahva- ja ehjäkuoriset munat.
  • 5 € – nuorten kanojen ensimunat, eli pikkumunat.
  • 3 € – sekundamunat, eli kuoririkkoiset, joita ei kannata keittää.
Munakoppi on kiinni toistaiseksi.Lue lisää
+