×

Valkosuklaavanukas

Viiden pisteen vihje: suussasulava, samettinen ja silkinpehmeä jälkiruoka.

Katoaa pöytään nostettaessa parempiin suihin silmänräpäyksessä. Toisinaan aiheuttaa ruokailijoiden välille riitaa siitä, kuka kerkeää kaalimaan kulhon tyhjäksi. Sekin riski tosin on ottamisen arvoinen, sen verran erityisen äärellä ollaan. Täyteläisestä mausta huolimatta valmistuu ilman kermaa, vain muutamasta perusraaka-aineesta helposti ja nopeasti. Saa suupielet kääntymään ylöspäin, oikea hyvän mielen huipennus aterialle. Oikea vastaus on valkosuklaavanukas! Siispä pidemmittä puheitta, viileän viikonlopun vastustamaton herkku, olkaa hyvät!

  • 50 g pehmeää voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 luomumunaa
  • 3/4 vehnäjauhoja
  • 1,5 tl vaniliinisokeria
  • 3 dl maitoa
  • 100 g valkosuklaata
  1. Aloita erottelemalla valkuaiset ja keltuaiset.
  2. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi ja jätä sivuun odottelemaan.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi.
  4. Lisää keltuaiset ja vatkaa tasaiseksi.
  5. Sekoita mukaan vehnäjauhot ja vaniliinisokeri.
  6. Lämmitä maito pinnoitetussa kattilassa, pilko valkosuklaa joukkoon ja sekoittele, kunnes suklaa on sulanut.
  7. Anna hetken verran jäähtyä.
  8. Lisää maito-suklaaseos vanukasmassaan.
  9. Kääntele viimeisenä mukaan valkuaisvaahto ja sekoita tasaiseksi.
  10. Kaada massa voideltuun uunivuokaan ja paista vesihauteessa 150-175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes vanukas on hyytynyt.
  11. Vuoan koko vaikuttaa hyytymisaikaan.
  12. Vanukas saa jäädä pohjalta tahmeaksi, älä turhaan vedä paistosta kuivaksi korpuksi.

Tarjoile valkosuklaavanukas kirpeiden marjojen esim. puolukoiden, karpaloiden tai tyrnimarjojen kera!