×

Tuulihatut suolaisella täytteellä

Nyt kaivetaan naftaliinista retroresepti vailla vertaa! Perinteisten täytteiden sijaan väliin sujautetaan, mitäs muutakaan kuin -kananmunaa! Samalla kertaa unohdetaan pinttyneet käsitykset työläästä valmistuksesta ja takuuvarmasta epäonnistumisesta. Ei muuta kuin loihtimaan höyhenenkevyttä kahvipöytään!

Ohje

  • 2 dl vettä
  • 100 g voita
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 3 luomumunaa
  1. Kiehauta vesi ja rasva pinnoitetussa kattilassa.
  2. Lisää jauhot yhdellä kertaa kiehuvaan nesteeseen, nosta liedeltä ja sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta.
  3. Jätä jäähtymään.
  4. Vatkaa kananmunat yksitellen jäähtyneeseen taikinaan.
  5. Sekoita kunnolla jokaisen munan jälkeen.
  6. Pursota taikina leivinpaperin päälle haluamaasi muotoon.
  7. Paista vajaassa 200 asteessa uunissa n. 20 minuuttia.
  8. Älä hötkyile avaamaan uunin luukkua paiston aikana, ettei hattusille käy köpelösti.

Kananmunatäyte

  • 1 rs maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 keitettyä luomumunaa
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • tuoretta persiljaa silputtuna

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja täytä jäähtyneet tuulihatut juuri ennen tarjoilua!