×

Suklainen hasselpähkinäunelma

Reseptiperjantai täyttää näillä näppäimillä vuoden, on siis aika juhlia! Eikä pirskeet olisi tietenkään yhtään mitään, ellei pöytään nostettaisi
heikottavan hyvää kakkua!

Ei hätää mikäli juhlat vähän venähtävät tai kestävät kenties useammankin päivän, sillä tämä kakku paranee vanhetessaan.Toisin kuin marenkipohjaiset kakut yleensä, tämä kannattaa leipoa tekeytymään jo päivää tai paria ennen juhlahumua, mutta se maistuu mielettömältä milloin vain! Hyppysissäsi oleva herkkunen on yksi reseptiarkistojeni aarteista, varjeltu salainen ohje, jota juhlissa tuon tuosta tivataan. Hyvää kannattaa odottaa, nyt se pääsee ilahduttamaan teitä kaikkia!

Pohjat:

200 g hasselpähkinöitä
2,5 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
6 luomumunan valkuaista

Hienonna pähkinät monitoimikoneessa. Vatkaa sokerit ja valkuaiset napakaksi
vaahdoksi. Kääntele pähkinäjauhe sekaan. Vuoraa kaksi uunipeltiä
leivinpaperilla. Levitä taikinasta molemmille halk. 24 cm ympyrät. Paista
175 asteessa noin 20 minuuttia. Pidä silmällä, ettei pohjat pääse palamaan
ja alenna tarvittaessa lämpöä. Nosta ritilälle jäähtymään.

Suklaakerma kakun väliin ja päälle:

  • 3 dl vispikermaa
  • 6 luomumunan keltuaista
  • 0,5 dl sokeria
  • 150 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 3 tl vaniliinisokeria
  1. Sekoita kerma, keltuaiset ja sokeri kattilassa.
  2. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes sakenee, älä keitä.
  3. Lisää paloiteltu suklaa sekä voi ja sekoita, kunnes seos on kiiltävää.
  4. Lisää vaniliinisokeri ja anna jäähtyä.
  5. Vatkaa jäähtynyt täyte sähkövatkaimella takaiseksi ja levitä pohjien väliin ja päälle.

Koristeeksi riittää ripaus kaakaojauhetta ja muutama hasselpähkinä!