×

Suklaakakku

Kuorrutettu suklaakakku on herkullinen ja säilyvä joulunajan kahvipöydän kruunu!

Kakku:

  • 200 g taloussuklaata
  • 200 g voita
  • 4 luomumunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa.
  2. Jätä jäähtymään.
  3. Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja hieman jäähtynyt suklaaseos.
  5. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan.
  6. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa alatasolla n. 45 minuuttia.
  7. Poista vuoasta ja anna jäähtyä rauhassa.

Kuorrute:

1dl kuohukermaa
150 g taloussuklaata
1 rkl voita

  1. Mittaa kuorrutteen ainekset kattilaan ja kuumenna, kunnes suklaa on sulanut ja seos on kiiltävää.
  2. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku.
  3. Viimeistele halutessasi suklaarouheella!