×

Sitruunakakku-pikkuleivät

Pirteä juustokakku sujahtaa tällä kertaa pikkuleipiin ja tuloksena on pumpulinpehmeitä lämpimäisiä kevään kahvihetkiin!

Ohje

  • 1 rs maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 3 luomumunaa
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 2,5 tl vaniliinisokeria
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen tuorejuusto ja voi.
  2. Lisää sokeri ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää sitruunan raastettu kuori ja keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan.
  4. Kaavi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle haluamasi muotoisia pikkuleipiä.
  5. Paista miedossa, n. 150-175 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  6. Pikkuleivät saavat jäädä vaaleiksi päältä.
  7. Kun pohja on saanut hieman väriä, on valmista!

Vinkki!

Halutessasi voit täyttää valmiita pikkuleipiä esimerkiksi lemon curdilla.