×

Rinkilät

Riippumatta siitä, tekeekö kahvin kanssa mieli suolaista vai makeaa, rinkilät ovat aina paikallaan! Näppärää välipalaa eväsretkelle ja maistuu muuten perheen pienimmillekin! Kerralla kannattaa leipoa suurempikin satsi ja pakastaa pari pussia pahemman päivän varalle!

  • 4 dl maitoa
  • 1 dl voisulaa
  • 3 luomumunaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • n. 1,5 l vehnäjauhoja
  • 2 dl kermaviiliä
  • Voiteluun 1 luomumuna
  1. Lämmitä maito ja voi kattilassa.
  2. Kaada seos kulhoon ja lisää hiiva, sokeri ja suola.
  3. Sekoita kananmunien rakenne rikki ja lisää taikinaan.
  4. Alusta sekaan n. litra jauhoja, kunnes taikina on sileää.
  5. Jätä lepäämään peitettynä toviksi.
  6. Sekoita levänneeseen juureen kermaviili ja alusta mukaan loput jauhot, jotta saat napakan, helposti leivottavan taikinan.
  7. Kaada jauhoitetulle työtasolle ja jaa taikina n.40 osaan.
  8. Muotoile nauhoiksi ja sitten haluamasi muotoisiksi rinkilöiksi.
  9. Nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille kohoamaan puoleksi tunniksi.
  10. Voitele kananmunalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes rinkilät ovat nätin näköisiä.
  11. Jäähdytä liinan alla ritilällä ja kokoa keoksi kahvipöytään tai nauti uunituoreena kera maitolasin!