Joulupuuron jämistä syntyy käden käänteessä pehmeitä pieniä lämpimäisiä. Mikäli puurot on jo kaalittu kattilan reunoja myöten, tätä reseptiä varten kannattaa keitellä uusi satsi.
Herkkutakuu!
- 5 dl valmista riisipuuroa
- 3 luomumunaa
- 50 g voisulaa
- ripaus suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl kaurahiutaleita
- 2 tl leivinjauhetta
- Sekoita kylmään riisipuuroon kananmunat, voisula ja suola.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
- Sekoita nopeasti tasaiseksi ja jaa leivinpaperin päälle uunipellille keoiksi.
- Taputtele jauhotetuin käsin rieskasiksi.
- Paista 250 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.
- Tarjoile munavoin kera.
Sanottakoon: ei pöllömpää!