×

Puolukka-kinuskirulla

Katsos, kaikilla kannattaa olla sellainen kaveri. Se, joka sopivasti suitsii, kun siulla meinaa homma lähteä lapasesta ja jonka seura saa siusta parhaat puolesi esiin. Yhdessä olette täydellinen tiimi. Toisianne tukien, kivenkova kaksikko!

Satokauden supersankarilla, pirtsakalla puolukalla, on käynyt tällainen tuuri. Se on nimittäin löytänyt rinnalleen aika kivan kaverin. Sellaisen, joka pyöristää makupaletin passeliksi. Kyseessä on tietenkin kinuski! Tällä kertaa parivaljakko pistelee parastaan kääretortun kierteissä!

  1. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kääntele vispilällä ilmavasti sekaan.
  3. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10-12 minuuttia.
  4. Varaa pöydälle puhdas, suurehko leivinpaperi, ripottele sen päälle reippaasti sokeria ja kumoa siihen kypsä pohja.
  5. Peitä liinalla ja anna jäähtyä.

Täyte

  1. Vaahdota kerma.
  2. Lisää vatkaamisen loppupuolella mukaan rahka.
  3. Survase puunuijalla puolukat.
  4. Lisää sokeri puolukoiden joukkoon ja yhdistä kermaseokseen.
  5. Mausta vaniliinisokerilla ja siirrä jääkaappiin tuumailemaan.

Kinuski väliin ja koristeluun

  1. Keittele miedolla lämmöllä kasarissa kymmenisen minuuttia.

Kokoaminen

  1. Valuta jäähtyneelle kääretorttupohjalle noin puolet kinuskista.
  2. Levitä puolukkatäyte päälle (täytettä on runsaasti, osan voi jättää kulhoon ja tarjoilla astiasta kääretortun kanssa).
  3. Rullaa levy kääretortuksi, jätä saumapuoli alle ja rutista leivinpaperin päät kiinni.
  4. Nosta hetkeksi pakastimeen, niin leikkaaminen onnistuu paremmin.
  5. Mikäli tarjoilet seuraavana päivänä, kärrää rulla jääkaappiin.
  6. Ennen tarjoilua valuta loppu kinuski koristeeksi päälle.
  7. Jos kinuski on jähmettynyt, pieni lämmitys notkistaa sen.
Munakoppi on suljettu toistaiseksiLue lisää
+