×

Porkkanapatee

Pirteän värinen porkkanapatee maistuu monen ruuan lisukkeena. Oiva kasvisvaihtoehto joulupöytään ja vahva perinteisen porkkanalaatikon haastaja!

  • 800 g porkkanoita
  • 2 sipulia
  • öljyä
  • 2 tl kuivattua rakuunaa
  • 2 tl valkosipulirouhetta
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 pkt maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g juustoraastetta
  • 6 luomumunaa
  1. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  2. Jätä kaksi porkkanaa raastamatta, niitä tarvitaan vuoan vuoraamiseen.
  3. Kuullota öljyssä kuorittu, silputtu sipuli ja porkkanaraaste.
  4. Lisää mausteet ja tuorejuusto.
  5. Hauduta hetki hiljalleen ja jätä jäähtymään.
  6. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää juustoraaste.
  7. Yhdistä jäähtynyt porkkanamassa munaseokseen.
  8. Vedä kahdesta porkkanasta kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita.
  9. Voitele vuoka ja asettele porkkanasuikaleet vuoan pohjalle ja reunoille poikittain.
  10. Levitä massa varoen vuokaan.
  11. Kaada reunalliselle uunipellille vettä ja nosta vuoka siihen.
  12. Kypsennä uunissa vesihauteessa 200 asteessa noin tunnin verran.
  13. Anna pateen jäähtyä rauhassa ennen kumoamista.