×

Pasteijat

Pasteijat, nuo näppärät, suussasulavat suolaiset juhlapöydän tarjottavat! Voitaikinaan tehdyt viattomat pienet herkkuset ovat monesti kuitenkin aikamoisia energiapommeja. Olkoon juhlapäivänä pommit paikallaan, mutta arjen iltapalapöytään istuvat paremmin nämä kevennetyt versiot. Riisin keittely voidaan unohtaa heti alkuunsa, sillä täyte syntyy kätevästi maukkaista munista!

Kuoritaikina

  • 50 g pehmeää voita
  • 250 g maitorahkaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  1. Sekoita pehmeä rasva ja maitorahka keskenään.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan.
  3. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
  4. Nosta jääkaappiin noin tunniksi.

Täyte

3-4 luomumunaa keitettynä
1 dl juustoraastetta
1,5 tl suolaa ja mausteita maun mukaan

  1. Hienonna kananmunat pienemmäksi ja sekoita täytteen ainekset keskenään.
  2. Kauli taikina jauhojen avulla n. 30×50 cm levyksi ja ota taikinapyörällä haluamasi kokoisia neliöitä.
  3. Levitä täytettä toiselle sivulle ja taita toinen sivu päälle.
  4. Painele liitokset napakasti kiinni esim. haarukkaa apuna käyttäen.
  5. Nosta leivinpaperin päälle pellille, voitele kananmunalla ja pistele haarukalla.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pinnat ja pohjat ovat saaneet kauniit värit!