×

Ovetto ar sugo

Aurinkoiset perjantaiterkkuset Toscanasta, Italiasta! ☀️

Keli on kaunis kuin kana ja lämpötila tuntuu, kuin hikoilisi höyhenpuvussa paahteisilla Partalan pelloilla. Täällä saapasmaassa pastataikinaa veivataan tuntitolkulla ja pizzapohjia kohotellaan kolme päivää. Mutta voitteko kuvitella! Ovat aikoinaan onnistuneet kehittelemään täällä yhden ylitsepääsemättömän lounaan. Ihmeellistä tästä tekee se, että kyseinen ateria valmistuu vikkelästi vartissa! Siis ajassa, jossa täkäläiset hädin tuskin kerkeävät kanaa sanomaan. Kätevä emäntä hyödyntää siihen sesongin makeimmat itse kasvattamat tomaattinsa. Vielä kätevämpi emäntä käyttää valmista tomaattimurskaa.

Ovetto ar sugo eli suomalaisittain tomaattikastikkeessa kypsennetyt munat, valmistuvat raaka-aineista, joita löytyy jokaisesta keittiöstä! Uskomatonta, eikö? Niin uskomatonta, että hetken luulin kotikonnujen vaihtuneen Välimeren värikkäisiin mukulakivikatuihin. Mutta ei, täällä sitä ollaan. Konnunsuon kupeessa, perunapellon laidassa, mukuloita mättämässä.

Ovetto ar sugo

  1. Silppua sipulit hienoksi.
  2. Kuullottele viitisen minuuttia öljyssä pannulla.
  3. Lisää tomaattimurska, ketsuppi ja mausteet.
  4. Kiehauta ja alenna lieden lämpö matalammalle.
  5. Tee pienet koloset kananmunille ja riko munat tomaattikastikkeeseen.
  6. Älä sekoittele, vaan anna hyytyä kannen alla miedolla lämmöllä noin 6-8 minuuttia.
  7. Tällä välin voit siivuttaa eilispäivän kuivahtaneen leivän ja paistaa öljyssä rapeiksi tikuiksi toisella pannulla.
  8. Viimeistele pannu yrteillä ja taputa itseäsi olalle, onnistuit loihtimaan lounaaksi ihanaa italialaista -vartissa!

Vinkki!

Ruokaisamman lounaan saat keittämällä kaveriksi esimerkiksi pastaa. Edelliseltä aterialta jääneet keitetyt perunat voit myös paistaa rapeiksi pannulla ja lapata lautaselle ennen munapannun jakamista.

Munakoppi on suljettu toistaiseksiLue lisää
+