×

Omppurulla

Herkkuhammasta kolottaa, eikä makeanhäkärä hevillä hellitä. Vaiva vaatii välittömän korjauksen! Tällä kertaa tilannetta helpotetaan terveellisellä tavalla, kun rullalle kääritään herkku höystettynä hyvillä ravintoarvoilla, mausta tippaakaan tinkimättä! Kaurapannari kätkee sisäänsä maapähkinävoin mehevöittämän ja rahkan raikastaman omenatäytteen. Vastustamaton omppurulla pelastaa sateisemmankin syysillan!

  • 4 luomumunaa
  • 6 dl maitoa
  • 3 dl kaurajauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl luomuhunajaa
  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa.
  2. Lisää maito ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä hunaja.
  3. Anna taikinan turvota noin 1/2 tuntia.
  4. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  5. Jätä liinan alle jäähtymään.

Täyte

  • 6 kotimaista omenaa
  • 0,5 dl ruokosokeria /muuta makeuttajaa
  • 1 prk (250g) maitorahkaa
  • 3/4 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • ripaus kanelia
  1. Poista omenoista siemenkodat ja pilko kuutioiksi paistinpannulle.
  2. Lisää ruokosokeri ja kuumenna sekoitellen viitisen minuuttia, kunnes omput hieman pehmenevät.
  3. Jätä jäähtymään.
  4. Sekoita kulhossa maitorahka, maapähkinävoi, vaniliinisokeri ja kaneli.
  5. Lisää jäähtyneet omenakuutiot ja levitä täyte pannukakkupohjalle.
  6. Kääri rullalle niin, että taitekohta jää alle.
  7. Nauti hyvässä seurassa tai itsekseen, iltapalapöydässä tai sohvan nurkassa!