×

Muhkea makuleipä

Sain idean tähän leipään ranskalaisista briosseista. Perinteisten makeiden briossien salaisuus piilee sinnikkäässä alustamisessa, huolellisessa kohottamisessa ja ennenkaikkea runsaassa määrässä voita. Siitäkin huolimatta, että ranskalaisissa teesalongeissa touhujani tuskin katsottaisiin hyvällä, päätin kokeilla olisiko onneen oikotietä. Ja kas vain! Syntyi tämä muhkea leipä täynnä makua!

  • 3 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1,5 tl suolaa
  • 8-10 dl vehnäjauhoja
  • 4 luomumunaa
  • 1 dl voisulaa
  • 2 sipulia kuullotettuna
  • valkosipulia ja yrttejä maun mukaan
  • 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
  1. Sekoita kuivahiiva, sokeri ja suola kulhossa.
  2. Kaada kädenlämpöinen vesi päälle ja sekoita joukkoon puolet jauhoista.
  3. Lisää voisula.
  4. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja lisää taikinaan.
  5. Alusta loput jauhot mukaan.
  6. Viimeisenä sekoita kuullotettu, maustettu sipulisilppu ja aurinkokuivatut tomaatit taikinaan.
  7. Voitele öljyllä suurehko tasapohjainen vuoka ja levitä taikina siihen.
  8. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  9. Leipä on maukasta sellaisenaan teekupposen äärellä tai hyvän juuston kera.

Lasillinen laadukasta punaista voisi toimia tämän kanssa myös mainiosti!