×

Lakukakku

Perinteiset maustekakut meinaa masentaa ja kuivat kakut on kertakaikkiaan kokeiltu. Joko pöytään jätetään kahvikakun kokoinen tyhjä kolo tai sitten nostetaan vuosikymmenten ruostuttama resepti aivan uusiin ulottuvuuksiin. Valitsin jälkimmäisen, nappasin kaverikseni lakritsin ja lopputuloksena syntyi tämä lumoava lakukakku!

  • 200 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 luomumunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 2 tl raakalakritsijauhetta
  • 120 g lakritsia
  1. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Paloittele lakritsi pieniksi paloiksi ja kääntele mukaan viimeisenä.
  5. Paista kakkua voidellussa, korppujauhotetussa vuoassa 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran.