×

Kukkakaalipizza

Pizzapohja ilman jauhoja, vain kolme ainesosaa ja valmistus käden käänteessä…ONNISTUU! Nyt nykäistään kaupasta kärriin kukkakaalia ja loihditaan perjantain kunniaksi pizzaa vailla vertaa! Keliaakikot kiittävät ja perinteisten pizzapohjien pyörittelijätkin peruvat ennakkoluuloiset puheensa tämän äärellä! Täytteitä voi vaihdella sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Tässä yksi kokeilemisen arvoinen vaihtoehto!

Pohja

  • 1 (600g) keskikokoinen kukkakaali
  • 3 luomumunaa
  • 3 dl juustoraastetta
  • ripaus suolaa

Täyte

  • Maustamatonta tuorejuustoa
  • Savukalaa
  • Kuullotettua sipulia
  • Juustoraastetta

Ohje

  1. Surauta kukkakaali murumaiseksi tehosekoittimessa.
  2. Kaada kukkakaalimassa kulhoon ja sekoita joukkoon kananmunat ja juustoraaste sekä ripaus suolaa.
  3. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja pohjaankin tullut hiukan väriä.
  4. Nosta pohja uunista ja levitä päälle tuorejuustoa ja loput täytteet.
  5. Jatka paistamista vielä kymmenisen minuuttia, kunnes juustoraaste on sulanut.
  6. Tarjoile raikkaan salaatin kera!