×

Kuhakätkö

Satuinpa eräänä kauniina kesäpäivänä saamaan aikamoisen kalasaaliin. Erikoista tästä kaikesta tekee kuitenkin se, että kävelin vain kuivaa pottupellon laitaa, kun nappasi! Viljelmän toisella puolella nimittäin viittoi tuttu kalamies, joka oli perunoita vailla. Vanhaa kunnon vaihdannaistaloutta, kiitettävän kokoinen kuhasaalis kelpasi miulle kernaasti korvaukseksi pottuämpäristä. Ja siltä seisomalta lähdin laatimaan murekereseptiä, jonka sisältä paljastuu leikatessa iloinen yllätys. Toisinaan terriinin teossa ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, tai tässä tapauksessa, edes perunapeltoa pidemmälle!

  • 500 g kuhafileitä
  • 1 sipuli
  • 1,5 dl juustoraastetta
  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 luomumunaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1 dl kalalientä *
  • 100 g pakastepinaattia
  • 1,5 rkl sitruunamehua
  • 1/2 dl tilliä
  • 1 tl suolaa

*  valmista kalaliemi kuumentamalla 1 dl vettä kiehuvaksi, sekoita joukkoon yksi kalaliemikuutio ja jäähdytä.

Täyte

  • 4 luomumunaa keitettynä ja kuorittuna
  1. Jauha kuhat tehosekoittimessa.
  2. Lisää sipuli ja juustoraaste ja aja tasaiseksi massaksi.
  3. Yhdistä kermaviili, kananmunat, korppujauhot, kalaliemi, sulatettu pinaatti ja sitruunamehu kulhossa ja anna turvota hetkisen verran.
  4. Lisää kalamassan joukkoon ja mausta tillillä ja suolalla.
  5. Voitele pitkänomainen vuoka ja levitä noin puolet murekemassasta pohjalle.
  6. Lado keitetyt, kuoritut kananmunat jonoksi murekkeen päälle.
  7. Kaada loppu massa vuokaan, tasoita pinta ja paista vesihauteessa 175 asteisessa uunissa reilun tunnin verran.
  8. Anna jäähtyä rauhassa ja kumoa tarjolle.
  9. Kylkeen uusia perunoita kera kermaviilikastikkeen ja kelpo kesäruoka on valmis!