×

Kauraskonssit

Elellään iltapäivää 1800-luvun englantilaisessa teesalongissa. Taustalla tunnelmallista klassista musiikkia. Kello viiden tee alkaa olemaan katettuna, pöytä notkuu jos minkämoista pikkupurtavaa. Kerrosvadeilla suolaista ja makeaa ja kaikkea siltä väliltä. Pieniä kurkkuvoileipiä, skonsseja kera kerman ja hillon, lehteviä leivoksia ja perinteisiä pikkuleipiä.

Paitsi, että ei muuten olla Englannissa. Ihan vuotta 2019 eletään, elävästä musiikista ei ole tietoakaan ja klassikkoleivoksetkin loistavat poissaolollaan. Huonomminkin tosin voisi olla, pöytään näet nostetaan päivitetyt versiot perinteisistä skonsseista. Nämä herkkuset maistuvat sellaisenaan ilman hilloa tai muita härpäkkeitä. Vehnäjauhot väistyvät kotimaisen kauran tieltä ja makeutta tuo mainio luomuhunaja. Nämä terveellisemmät versiot valmistuvat vaivattomasti muffinivuoissa ja maistuvat mihin vuorokauden aikaan tahansa!

  • 4 dl kaurajauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl luomuhunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl rusinoita
  • 150 g maitorahkaa
  • 3 luomumunaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  1. Sekoita kulhossa rahka, munat ja öljy.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Anna turvota hetkinen ja jaa taikina voideltuihin muffinivuoan koloihin.
  4. Jos nyt on käynyt niin hassusti, ettet jostain kumman syystä omista muffinipeltiä, niin eipä hätää, sillä taikinan voi nakata nokareina leivinpaperin päälle uunipellillekin.
  5. Paista 200 asteisessa uunissa noin vartin verran.