×

Kananmunapiirakka

Kananmunat sopivat mainiosti myös piirakan pääraaka-aineeksi. Kun kaapista uupuu kinkut, lihat ja lohet, kehiin hyppää kananmunat! Nyt ei käytetä kaukaa kärrättyä riisiä, vaan kotimaista ohraa ja lähistön luomumunia!

Pohja

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl hienoa porkkanaraastetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl rakuunaa
  • ripaus suolaa
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan huoneenlämpöinen voi ja porkkanaraaste.
  2. Painele taikina voidellun pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

  • 2 dl ohrasuurimoita keitettynä
  • 5 luomumunaa keitettynä
  • 2 sipulia kuullotettuna
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2 luomumunaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl dijon-sinappia
  • persiljasilppua
  • juustoraastetta
  1. Sekoita keitetyt ohrasuurimot, keitetyt ja hienonnetut kananmunat sekä kuullotettu sipuli keskenään.
  2. Kaada seos pohjan päälle.
  3. Sekoita munien rakenne rikki kulhossa ja lisää joukkoon kermaviili ja mausteet.
  4. Kaada seos täytteen päälle.
  5. Ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta.
  6. Paista uunin alatasolla 175 asteessa puolisen tuntia.