×

Juustopiirakka

Viime viikon makea piiras valloitti monien sydämet, siispä nyt on helppotekoisen suolaisen aika! Tämä jokapaikan höylä sopii lounaalla salaatin seuralaiseksi, kahvipöytään tai iltateelle ja maistuu myös kylmänä.

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ripaus suolaa
  • 120 g voita
  • 1 luomumuna
  1. Sekoita suola vehnäjauhoihin.
  2. Nypi joukkoon pehmeä voi ja lisää viimeisenä kananmuna.
  3. Laita taikina lepäämään hetkeksi jääkaappiin.
  4. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

  • 4 luomumunaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 300 g vahvanmakuista juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  1. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle.
  2. Paista juustopiirakkaa 175 asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.