×

Juustokohokkaat

  • 50 g voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl maitoa
  • 4 keltuaista
  • Ripaus suolaa ja pippuria
  • 150 g voimakkaan makuista juustoraastetta
  • 4 valkuaista
  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot.
  2. Anna kypsyä muutama minuutti miedolla lämmöllä.
  3. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja anna pulpahtaa.
  4. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan hieman jäähtyneeseen seokseen.
  5. Mausta ja lisää myös juustoraaste joukkoon.
  6. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  7. Yhdistä valkuaisvaahto varovasti käännellen kohokasmassaan.
  8. Kaada seos voideltuihin paistonkestäviin astioihin ja jätä reilusti kohoamisvaraa.
  9. Paista 175 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia.
  10. Älä avaa uuninluukkua paiston aikana, vaan anna kohokkaiden kohota rauhassa kauniin kullanruskeiksi.

Kohokkaat maistuvat esimerkiksi raikkaan salaatin, hyvän leivän ja kuusenkerkkäsiirapin kanssa!