×

Gluteenittomat raparperimuffinit

Käsillä kuumin raparperisesonki ja hyppysissäsi kesän maistuvimmat ja mehevimmät gluteenittomat muffinit! On kylään tulossa sitten keskivertoa vaativampi keliaakikko tai sanavalmiit sukulaiset, nämä muffinit vievät kielet mennessään ja hiljentävät kovimmatkin kriitikot!

Ohje

  • 3 dl raparperipaloja
  • 1 dl ruokosokeria
  • 1 dl vettä
  1. Mittaa ainekset paistinpannulle ja kiehauta kunnes neste on haihtunut ja seos muuttuu hilloksi.
  2. Jätä jäähtymään.
  • 150 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 luomumunaa
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • 2 dl perunajauhoja
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 2 tl vaniliinisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  1. Vaahdota voi ja sokeri.
  2. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Lisää viimeiseksi mukaan jäähtynyt raparperihillo.
  5. Jaa voideltuihin muffinipellin koloihin tai vuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia kauniin värisiksi!

Vinkki!

Nopea kuorrute jäähtyneille leivoksille syntyy sekoittamalla 200 g tuorejuustoa, 1 dl tomusokeria ja 1 tl vaniliinisokeria keskenään.