×

Aprikoosileipä

Aurinkoa aamuun, virtaa välipalalle vai kenties iltapalapöytään isälle? Kaikki käy! Lempeä kaura ja reippaasti ravintokuitua sisältävät aprikoosit antavat makeutta tähän vatsaystävälliseen sydäntensulattajaan! Aika on kortilla, kolminkertaiset leipien kohottelut ei kiinnosta eikä ole aivan varma, tekeekö mieli makeaa vai suolaista.. on siis aprikoosileivän aika!

Helpommaksi homma ei millään mene, ainekset sekaisin ja herkkunen uuniin. Kylkeen juustosiivu ja kaikille kelpaa!

  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 200 g porkkanaraastetta
  • 2 dl kaurajauhoa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 4 luomumunaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl vettä
  1. Pilko aprikoosit pienemmiksi.
  2. Tämä käy näppärästi vaikka saksilla.
  3. Sekoita kulhossa aprikoosit, hieno porkkanaraaste ja kaikki kuivat aineet.
  4. Lisää keskenään sekoitetut munat, öljy ja vesi.
  5. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun pitkänomaiseen vuokaan.
  6. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes leipä on kypsää!